Žabalj: Otkazi zbog nerada

Nakon prošlogodišnjih izbora sedam odborničkih lista dobilo je mandate za učestvovanje u radu opštinske Skupštine u Žablju. Najveći broj odbornika osvojila je Srpska napredna stranka sa svojih osam odbornika. Odmah iza nje bila je Demokratska stranka sa jednim odbornikom manje, dok su po pet odbornika dobili Liga socijaldemokrata Vojvodine i Socijalistička partija Srbije. Bogata Srbija, Srpska radikalna stranka i Demokratska stranka Srbije u radu opštinske Skupštine učestvuju sa po dva odbornika.

Vlast u Žablju sa tada napravili demokrate, ligaši i socijalisti, da bi ubrzo iz nje SPS bio izbačen. Umesto njih u opštinsku većinu ušli su odbornici Bogate Srbije. Došlo je i do rotacije na mestu zamenika predsednika opštine. Vlast u Žablju danas i dalje predvodi demokrata Čedomir Božić. Njegov zamenik je iz redova Bogate Srbije, Jovo Bavarčić. Predsednik opštine ima i tri pomoćnika i to Đorđa Milutinovića (BS), Radovana Plačkića, koji je na majskim izborima bio kandidat DSS-a za poslanika u Skupštini Vojvodine i Vitomira Lisicu (LSV). Predsednik Skupštine Žablja je Dragan Zlokolica, iz LSV, a njegova zamenica je Milica Vislavski, koja je i predsednica opštinskog odbora PUPS-a. Ova stranka je odlučila da sa svojim odbornikom podrži vlast u Žablju.

Opštinsko veće u ovom mestu ima 11 članova i čine ga: Boro Milić, Zdravko Siriški, Milica Milićević, Vladimir Čonkić, Branko Stajić (DS), Jovan Panić, Radivoj Blitvin, Predrag Nađalin, Stevan Slavnić (LSV), Slađana Voganjac (PUPS) i Aleksandar Zivčevski, koji je na prošlogodišnjim majskim izborima bio na zajedničkoj listi SNS i Nove Srbije.

Tokom ove godine vlast u Žablju je bila stabilna. Čedomir Božić je uveo nov način evidentiranja prisustva na poslu, uz pomoć kartica i otpustio dvoje članova svoje stranke zbog nepoštovanja radnih obaveza. Najavio je dolazak stranih investitora i svake srede njegov kabinet je otvoren za prijem građana i građanki Žablja. SO Žabalj nagrađuje najbolje učenike i studente putovanjima, a Opštinsko veće je odlučilo i da se iz budžeta nadoknađuju troškovi predškolskim ustanovama za treće i četvrto dete.

Maja Živanović